Návštěva kaktusáře

Děti z kaktusářského kroužku navštívil 28. března významný host. Byl jím pan J. Vochozka, který vážil cestu k nám až z Českých Budějovic.

Setkání bylo velmi zajímavé. Pan Vochozka poradil, jak ještě lépe postupovat při hubení škůdců, jaké další pomůcky k ošetřování je vhodné koupit, poslechl si vyprávění malých pěstitelů.  Prohlédl všechny rostliny i výsevy, doporučil rychlejší přesazení těch, které byly zakoupeny v obchodní síti. Pomohl dětem s pojmenováním některých druhů i rodů tam, kde si nevěděly rady. Nechyběl odborný výklad nad fotografiemi zvláštností u kaktusů v přírodě.

Největší překvapení přišlo na závěr. Pro zkvalitnění práce v kroužku a získání dalších vědomostí jsme dostali šest krásných publikací o kaktusech a sukulentních rostlinách. Následoval přídavek v podobě obrazového materiálu a nádherný atlas kaktusů. Všechny tyto dary zůstanou k dispozici ve školní družině i ostatním zájemcům. Každé dítě si pak domů odneslo příručku "Sukulenty a jejich pěstování v moderním bytě" od Ing. Miroslava Voldana.

Za všechny dary i odbornou pomoc děkují žáci kaktusářského kroužku takto:

Milý pane kaktusáři. Překvapilo mě, že jste nám přivezl tolik kaktusových knížek a že jste za námi jel takovou dálku. /Míša N./

Líbilo se mi povídání o kartáčcích na kořeny i celé povídání. /Karla D./

Překvapilo mě, jak jste nám přivezl ty knížky a že jste obdivoval naše kaktusy a prohlížel je a že jste také prohlížel naši nemocnici. /Mikuláš P./

Anna Holeyšovská

 

1. dubna 2008