Den poezie - poetický večer - 20.11.2014

V pozdních odpoledních hodinách, byl zahájen program s autorskými básněmi, jejich recitací a ukázkami recitace básní od významných básníků.

Originalita dětské tvorby, ale i bezprostřední a upřímná doprovodná slovní vyjádření malých tvůrců, mnohokrát rozjasnila tváře všech přítomných. Sál ZUŠ Buštěhrad byl jako vždy zcela zaplněn vděčnými posluchači.

V úvodu zarecitovala svoji vítěznou báseň finalistka Ležáckého veršování, Christianne Mašková, která se v celorebublikové přehlídce umístila zaslouženě na druhém místě. Pak už se střídala autorská poetická část s hudební. V podání dětí ze souboru Duha, zazněly zhudebnělé básně, veselé a optimistické, které podtrhly příjemnou atmosféru.  Na housle doprovodil zpěváčky člen souboru Václav Zelo, žák čtvrté třídy a na akordeon Mgr. Emil Červený.

Tentokrát v sálu usedli i zcela neznámí hosté a posluchači, což nás všechny velice potěšilo. Je to znamení, že naše čtvrté zapojení do celorepublikového poetického festivalu, mělo dobrou propagaci a zřejmě i programovou nabídku, která dokázala oslovit a potěšit nejen rodinné příslušníky. Je to velký závazek do let příštích.

Děkuji řediteli ZUŠ B. Bednářovi za propůjčení sálu a rodičům za doprovod dětí i příjemnou atmosféru, kterou jim svou přítomností vytvořili.

Anna Holeyšovská

 

 

20. listopadu 2014