Svatomartinský průvod a vystoupení dětí - 11.11.2014

Netrpělivé podupávání dětí na náměstí "U Bečvářů" netrvalo dlouho. Pár minut po oznámeném srazu se daly do zpěvu a vyzvaly k němu i všechny přítomné. Za doprovodu akordeonu zazpívaly dvě písničky.

Potom se všichni dospělí i malí účastníci, vydali temnými uličkami města k rybníkům, kde následoval další hudební program. Nejdůležitější píseň byla o Martinovi, jehož příjezd za doprovodu paní zimy byl s napětím očekáván. Skutečně dorazila a statný Martin, sedící na svém obrovském koni, taktéž. Po krátkém divadelním představení nezbývalo, než vrhnout se do hledání pokladu, rozpůlit rohlíčky, podělit se o ně s někým dalším a pustit po vodě světýlka.

Přání, o kterém si děti celé odpoledne vyprávěly, se vyplnilo. Současně došlo opakovaně k oživení tradice, při které se děti názorně učí, jak důležité je pomáhat těm, co se ocitnou v nouzi. Že se každoročně zvyšuje počet přítomných dětí i rodičů, patří mezi další, velmi pozitivní výsledek.

Děkujeme Rodinnému centru Buštěhradský pelíšek o.s., za přizvání k této milé akci, panu Mgr. E. Červenému za hudební doprovod a všem rodičům za to, že své děti přivedli.

 

Anna Holeyšovská

vedoucí vychovatelka

 

11. listopadu 2014