Útulek pro opuštěné knihy otevřen

Díky spolupráci buštěhradského spolku FAIR TRASH se školní družinou, byl 1. dubna 2014 v 10.00 hodin slavnostně otevřen KNIŽNÍ ÚTULEK pro nechtěné a opuštěné knihy.
Je k nalezení ve vestibulu staré budovy školy a první svého druhu v širokém okolí.

Děti i dospělí si zde mohou volně půjčovat a směňovat knihy. 

S jednoduchými a velice zajímavými pravidly provozu tohoto útulku, seznámila všechny přítomné žáky, hosty a rodiče,  zakladatelka spolku, sochařka Veronika Richterová. Společně s grafikem Michalem Cihlářem výtvarně zpracovala místo, určené odloženým knihám, ale také kontejnerům,  do kterých můžete přinášet víčka a drobné části plastových hraček. Ty poslouží dětem k tvůrčí recyklaci ve družině.

Projekt spolku FAIR TRASH je určen všem, kteří se chtějí podílet na veselém tvoření z materiálů již jednou použitých a určených k trvalému zničení nebo recyklaci. Výsledky této nejen tvůrčí aktivity dětí ve školní družině, budou veřejně prezentovány.

Po obědě se s KNIŽNÍM ÚTULKEM přivítaly děti ze všech oddělení a provoz byl fakticky zahájen. Knihovna byla v neustálém obležení, knihy putovaly z ruky do ruky a víc, než polovina z nich, našla svého nového obdivovatele a čtenáře.

Anna Holeyšovská

vedoucí vychovatelka
 

 

1. dubna 2014