"Celé Česko čte dětem"

Motto: "Čtenářem se nikdo nerodí, čtenáři musíme ukázat cestu."

Proto i u nás budeme dětem předčítat.

Školní družina obdržela 2.7.2013 potvrzení o přijetí do programu největší celorepublikové kampaně na podporu emocionálního zdraví dětí. Tato kampaň je nekomerčního charakteru, potrvá ve školní družině po celý školní rok a při veřejné produkci bude  vstupné na všechny akce zdarma.

V rámci našeho zařízení je propagace umístěna ve vstupním prostoru před školními družinami a informace ze zajímavých okamžiků naší kampaně budou zveřejněny na těchto webových stránkách. Předčítání dětem je činnost dobrovolná, předpokládá velké zapojení rodičů, významných osobností a široké veřejnosti. Probíhá ve spolupráci s Obecně prospěšnou společností - "Celé Česko čte dětem".

Dnes v odpoledních hodinách bylo zahájeno první dvacetimunutové předčítání a to z knihy Zdeňka Milera - "Jak krtek uzdravil myšku". Překvapením byla neobvyklá židle pro hosta, na kterou usednou ve dnech příštích ti, co přijdou žákům přečíst pohádku, příběh nebo cokoliv poutavého, veselého, či poučného (15-20 minut). Děti zatím většinou pravidelně naslouchají své vychovatelce, ale pevně věří, že přivítají i zajímavé návštěvy. 

Děkujeme za sponzorský dar - divadelní židli - panu Zdeňku Fousovi, bývalému knihovníkovi z Lidic.

Anna Holeyšovská

vedoucí vychovatelka

 

3. září 2013