Den hraček a her

Čtvrtek 13. března byl ve znamení oslav. Děti ze všech oddělení si donesly z domova své nejmilejší hračky a věnovaly se projektu, který probíhal celé odpoledne.

Hračky rozvíjí u dětí smyslové vnímání, motoriku, myšlení, řeč, city i vůli. Díky nim lze pěstovat sociální vztahy a rozšiřovat poznání.

Program v odděleních byl individuální, přiměřený věku dětí. U prvňáčků s důrazem na smyslové vnímání, motoriku, rozvoj citů a vůle. O rok starší děti spojily hračku se zálibami a nejstarší žáci se zaměřili na vyhraněné zájmy.

Součástí byla společná prezentace. Děti ze všech oddělení se na ní kamarádům představily ve vlastních, zasvěcených výkladech o hračkách.  

Obdiv patřil plyšákům, panenkám i letadlu na dálkové ovládání. Stejně tak různým druhům stavebnic. Těm kralovala elektrická, se zabudovanými integrovanými obvody. Nechyběl ani živý křeček. Svému majiteli nahrazuje všechny hračky.

Celkové vyhodnocení oslavného dne zaznamenala Elenka z první třídy: "Dnes v dnu hraček jsme si to s Oříškem užili. Je to tu hezké a také to tu je jako nikdy jindy před tím." 

Další fotografie najdete ve fotogalerii.

Anna Holeyšovská

vedoucí vychovatelka

 

14. března 2013