Rozsvícení vánočního stromu - Buštěhrad

Žáci ze všech oddělení školní družiny přišli v doprovodu svých rodičů 4.12.2012 na nové náměstí, aby zde společně rozsvítili vánoční strom a zazpívali v čase adventním.

Jejich vystoupení uvedla starostka města, paní Ing. Jitka Leflerová, která současně přivítala posluchače a popřála všem příjemný adventní čas. Na připraveném pódiu nejdříve zaznělo pásmo s vánoční tematikou v podání dětí z mateřské školy.

Pak už následoval soubor Duha a jeho písně s veršovánkami o čertech. Po nich vánoční koledy a přídavek s kmotrou kozou a vlkem. Většina repertoáru zazněla tentokrát bez hudebního doprovodu, aby mohly vyniknout dětské hlásky, těšící se na příchod zítřejšího Mikuláše i pozdějších Vánoc.

Malou společenskou událost, která přispěla u dětí k rozvoji schopnosti aktivně využívat volný čas, uzavřelo rozsvícení vánočního stromu. Ve společnosti rodičů, sourozenců a kamarádů pak bylo mnoho času na výměnu dojmů, postávání u nazdobeného stromečku i na příjemné plánování zítřejšího dne, který  zcela určitě proběhne ve znamení prvního prosincového nadělování.

Anna Holeyšovská

vedoucí vychovatelka

 

4. prosince 2012