Duha a Musica Dolce Vita

V odpoledním čase první adventní neděle 2.12.2012 byl zahájen v kostele Povýšení svatého Kříže v Buštěhradě další koncert z cyklu "Společně na jednom pódiu".

Jeho úvod patřil žákům hudebního oboru ZUŠ Buštěhrad. Zazněla flétna, kytara a písně pěveckých talentů. Pak už následovaly první tóny z programu "Adventní kalendář" v podání profesionálního souboru Musica Dolce Vita.  

Na podestě před pódiem trpělivě posedávaly děti ze souboru Duha. S obdivem poslouchaly i sledovaly své vzory a těšily se současně na závěrečné finále.

Tato dlouho očekávaná chvíle se ale přeci jen přiblížila a čtyřicetičlenný dětský soubor zazpíval na závěr koncertu společně s profesionály dvě koledy. Odměnou byl potlesk diváků ve zcela zaplněném kostele, kde plápolala první zapálená svíce adventního věnce.

Adventní čas nastal, připravuje nás na dobu vánoční. Přicházejí s ním lidové tradice a symbolika. V jejím popředí stojí společenství, které vyznačuje kruh adventního věnce, život připomínají zelené větve a plameny vyjadřují světlo, co osvěcuje každého člověka.

Před dětmi je období těšení a očekávání. Zahájení si dnes užily společně se svými rodiči, prarodiči a dalšími příbuznými.

Děkuji organizátorům RC Pelíšek Buštěhrad za občerstvení pro děti a zázemí.

Foto:Jiří Janouškovec

Anna Holeyšovská

vedoucí vychovatelka

 

2. prosince 2012