Den poezie - verše na chodnících a poetický večer - závěr

V odpoledních hodinách se děti ze všech oddělení věnovaly popisování chodníků před školou a v celé Tyršově ulici. Barevnými křídami psaly vlastní verše nebo ty, které mají v oblibě, říkanky a písničkové texty. Básně doplnily drobnými kresbami.

Jejich činnost vzbudila pozornost procházejících občanů. Ti se zastavovali a u mnohých vtipných básniček s úsměvem postávali, aby si připomněli...

Na venkovní aktivitu navázal poetický večer, který proběhl za přítomnosti významných hostů v komorním společenském sále ZUŠ Buštěhrad.

Diváci mohli slyšet autorskou recitaci i četbu básní, hudební předěly v podání pěveckého souboru Duha a kytarového přednesu Jiřího Hartmana, žáka hudebního oboru umělecké školy. Příjemná atmosféra byla umocněna výstavkou prací žáků  výtvarného oboru, poetické závěsy za jevištěm vytvořily děti ve výtvarné dílně Památníku Lidice.

V závěru této společenské události, při které se lidové písničky a říkadla staly tím správným nástrojem k rozvíjení dětské řeči, byla pokřtěna autorská kniha dětské poezie. Jejím kmotrem (současně i moderátorem celého večera) se v letošním roce stal učitel a spisovatel, autor několika dětských knih, pan Marek Veselý.

Anna Holeyšovská

vedoucí vychovatelka

 

14. listopadu 2012