Odměna za účast v soutěži

Na jaře letošního roku se uskutečnila v Praze jubilejní výstava kaktusů a sukulentů, pořádaná Přírodovědeckou fakultou Univerzity Karlovy v Praze a Spolkem pěstitelů kaktusů a sukulentů v Praze, který byl založen r. 1922.

Součástí výstavy byla soutěž pro malé kaktusáře. Měla deset bodů k vyplnění. Pro nezasvěcené zní otázka "Co jsou to glochidy?" nebo určení "Který z rodů nepatří mezi kaktusovité, ale patří do ostatních sukulentů?" velmi odborně. Děti, které pravidelně každý týden navštěvují kaktusářský kroužek nezaváhaly, odpověděly na všechny otázky a vyplněný dotazník odeslaly.

Ve středu 12. září 2007 přišel na jejich školní adresu dopis, ve kterém bylo stručné vyjádření jednatele, pana Antonína Krejčíka /SPKS Praha/. "Za účast v dětské soutěži Vám posíláme volné vstupenky na podzimní část naší výstavy". Radost byla obrovská a bylo rozhodnuto, že pojedou všechny děti, které se účastnily.

Získat vhodný dopravní prostředek - mikrobus - však byl velký problém. Za to, že se nakonec podařilo s dětmi na výstavu do Prahy odjet, velmi děkujeme firmě Autobazar - Štěpánek - Kladno, která nám sponzorsky mikrobus zapůjčila. Ve čtvrtek 20. září prožily naše děti krásné odpoledne na výstavě kaktusů v Botanické zahradě Na Slupi v Praze.

Anna Holeyšovská

 

24. září 2007