Myslivost a děti

V odpoledních hodinách dne 26.6.2012 se děti vydaly na návštěvu. Poslední společné poznávací a zájmové odpoledne ve školním roce 2011/2011 bylo ve znamení myslivosti.

Děti ho prožily se členy Mysliveckého sdružení "Orel" v Lidicích, kteří si pro ně nachystali velice zajímavou přednášku ve své klubovně. Kdo byl pozorný, mohl nové vědomosti uplatnit v deseti poutavých výkonnostních disciplínách. Stranou nemohla zůstat obratnost, postřeh, síla, zručnost, odvaha i přesnost. Harmonie a souhra hrála u každého jednotlivce prim. Zde jsou názvy všech zajímavých stanovisť.

Savci žijící volně v přírodě, ručkování přes potok, práce v lese, hod na cíl, ptáci, krmení zvěře, co víte o zvířatech, skoky v pytlích a procházka na chůdách, lovečtí psi, střelba. 

Všechny děti úspěšně splnily zadané úkoly, a tak si mohly nejen vyzkoušet, jaké to je, když se hasí vodou požár s hasičskou hadicí v ruce, ale také zasednout k výbornému pohoštění.

Už zbývala jen zpáteční cesta do Buštěhradu. Při ní se zastavily u památného stromu na pietním území, a také u sousoší dětí, aby se rozloučily před prázdninami s místem, na které chodily po celý školní rok při významných událostech.

Děkuji všem členům Mysliveckého sdružení "Orel" v čele s předsedou, panem Ing. Jiřím Malým a hlavní organizátorkou, paní MgA Martou Hanfovou za všechen čas, který věnovali dětem, za vstřícnost a veškerou další organizační pomoc.

Foto: Mgr. Marek Veselý

Anna Holeyšovská

vedoucí vychovatelka

 

26. června 2012