Sportovní liga na školní zahradě

Blankytně modrá obloha, sluníčko a volný prostor školní zahrady. Tři důležité body, které přispěly k náramné a zdravě soutěživé náladě dětí ze všech oddělení.

Po skupinách se rozběhly k jednotlivým stanovištím a plnily zadané úkoly. Čtyři z nich byly nejzajímavější.

Medvědí síla lákala hochy, ale i křehké dívenky. Zadání bylo stručné. Obejmi strom rukama i nohama a snaž se takto vydžet co nejdéle. Zda se dětská síla podobala té medvědí, bylo jasné během několika vteřin. Následoval hod obručí na pařez. Úkol vyžadoval hodně soustředění a šikovnosti. Kdo přidal rychlost, byl úspěšný ve sbírání do tašky. Nasoukat co nejvíce barevných míčků do velké tašky se zdálo být jednoduché. Ale kdo mohl tušit, jak obratný a pohotový bude jeho soupeř? A tak mnohdy nastalo velké překvapení, ale i zklamání. Běh na krátkou vzdálenost, oblíbený a provozovaný při každodenním pobytu dětí venku, uzavíral dnešní druhou část ligového turnaje.

Všichni zúčastnění obdrželi po sečtení bodů certifikát. Tato zábavná soutěžní odpoledne, většinou s netradičními disciplínami, budou pokračovat pravidelně až do konce školního roku. Dokumentaci k nim najdete od příštího měsíce ve fotogalerii  školní družiny.

Anna Holeyšovská

vedoucí vychovatelka

 

15. března 2012