"Mýdlování"

Plánované setkání s obyvatelkami Domu s pečovatelskou službou v Buštěhradě a jeho ředitelkou, paní S. Šumnou se uskutečnilo 15.2.2012. 

Ženy přijely do družiny, aby s dětmi ze druhého a prvního oddělení absolvovaly tvůrčí dílnu, nazvanou "mýdlování". Libá vůně se nesla celou třídou a na své si přišly i všechny ostatní smysly. Hbité dětské prstíky předváděly pečlivě nacvičený postup a připravené plastové krabičky se plnily různými tvary z barevných mýdel.

Naše milé babičky (paní Rozumová, Štádlíková a Kubinová), jak je všichni s oblibou nazývají, zpracovávaly mýdlovou drť pod jejich vedením. Kostičky, válečky, kuličky, ale i květinové a zvířecí motivy se všem velice dařily. V příštích dnech proto budou na nějaký čas zdobit domov našich hostů.

Čas, prožitý v příjemné a tvůrčí atmosféře uplynul velice rychle. Loučení však nebylo ani trochu smutné. Přijali jsme totiž pozvání na návštěvu a již nyní víme, že na nás čeká velice zajímavý a lákavý program. Tentokrát se něčemu novému budou učit děti.

Anna Holeyšovská

vedoucí vychovatelka

 

15. února 2012