Co pěstují kaktusáři v zimě

Ve středu 1. února 2012 čekalo na děti příjemné překvapení. Na návštěvu za nimi přijel místopředseda Klubu kaktusářů  Kladno, pan Ing. A.Novák.

Pro všechny žáky (nejen pro členy kaktusářského kroužku) si připravil poutavé a příjemné vyprávění o živé přírodě, rostlinách a samozřejmě i kaktusech.

V zimních měsících je většina sukulentních rostlin ve vegetačním klidu, a tak se hovor vedl převážně o semenáčcích, nejmenších kaktusech a hlavně o jejich ošetřování, neboť právě nyní napadají tyto rostliny škůdci. Zajímavé bylo také povídání o účincích světla a přemíry vláhy na růst kaktusů.

Děti si nachystaly mnoho dotazů a svěřovaly se s výsledky svého pěstování. Následovala výměna zkušeností, při které většinu posluchačů upoutalo vyprávění o tom, jak hospodaří sukulentní rostliny s vodou.

V závěru besedy předal pan Ing. A.Novák dětem knihy o kaktusech, společenské hry se stejnou tematikou a hodnotný sponzorský dar. Ten umožní dětem z kaktusářského kroužku, aby mohly opět kvalitně připravit své rostliny na společné výstavy s dospělými kaktusáři, které proběhnou v tomto roce.

Děkujeme za milé vyprávění a všechny dárky.

Anna Holeyšovská

vedoucí vychovatelka

 

1. února 2012