Křest knihy dětské poezie

Společenský sál ZUŠ Buštěhrad byl 16. listopadu v 17,00 hod. zcela zaplněn rodiči, prarodiči i významnými hosty.

Všichni přišli na poetický večer, projekt, který se konal za podpory Ministerstva kultury ČR v rámci festivalu Den poezie a jeho podtext zněl "Poezie na volné noze".

Děti ze školní družiny na něm recitovaly vlastní básně, ale i ty, co napsaly společně se svými rodiči. O zahájení se postaral družinový pěvecký sbor Duha a krásnou atmosféru podpořili pedagogové ZUŠ. Jejich žáci zazpívali za doprovodu pana učitele Petra Štěpána a vytvořili tak příjemný předěl mezi jednotlivými ukázkami vážné i humorné poezie. Nechyběla dramatizace veršované pohádky, dárkové tašky zhotovené ve tvůrčí dílně a popsané vlastními verši, ani krásná výstava prací žáků výtvarného oboru ZUŠ, kteří se připojili k poetickému tvoření.

Vyvrcholením večera však byla chvíle, kdy knihu autorských dětských básní pokřtila paní spisovatelka Slávka Kopecká. Popřála dětem hodně skvělých nápadů i úspěchů v budoucím tvoření a obdarovala je vlastní knihou, ve které mohou zcela určitě najít další inspiraci. 

Děkuji panu řediteli ZUŠ Buštěhrad Bohumilu Bednářovi a všem pedagogům za spolupráci při pořádání tohoto večera a paní Slávce Kopecké za knihy, věnované dětem.

Anna Holeyšovská

vedoucí vychovatelka

Foto: Dana Musilová

 

16. listopadu 2011