Den matek

Přesně 23 dětí přišlo v neděli 8. května 2011 v doprovodu svých rodičů do družiny těsně před třináctou hodinou. Čekala je malá zkouška před vystoupením ke Dni matek. Uskutečnilo se v prostoru mezi rybníky a bylo součástí "Jarmarku", pořádaného městem Buštěhrad.

Děti zazpívaly písničky, přednesly žertovná říkadla a přidaly k tomu i malý tanec, který je jim hodně blízký. Svou bezprostředností potěšily všechny přihlížející maminky, ale i ostatní diváky.

V celodenním programu byla zahrnuta i ojedinělá akce "Štrůdlování",  založená především na projevu ochoty, dobré vůle, soucítění, ale i gurmánství a možná i na zdravé špetce recese. Kdo by nechtěl ochutnat štrůdl se zapečenou kachničkou nebo klobáskou?

Výtěžek z prodeje darovaných dobrot od buštěhradských občanů byl věnován dětem do školní družiny. Při předávání řekla jedna z hlavních organizátorek, paní G.Plachá: "Je to pro děti, za pravidelnou a dlouholetou spolupráci s Městským úřadem Buštěhrad při pořádání kulturních a dalších akcí". Ještě po oficiálním předání se celková suma navýšila o sponzorské dary, a tak závěrečný součet činí 3 368,- Kč.

Již nyní víme, jak budou finance využity. Každé oddělení dostane kvalitní koloběžku pro každodenní sportování venku.

Všem dárcům i organizátorům patří naše velké poděkování. 

Anna Holeyšovská

vedoucí vychovatelka

 

8. května 2011