Ajax - 5. část

Lež má krátké nohy! Víš, co toto přísloví znamená? Tak se dnes 13.1.2011 ptal dětí policejní pes Ajax. Připravil jim tři krátké příběhy.

V prvním hovořil o chlapci, který lží podvedl maminku. Ta lež ho mrzela, ale už nešla vzít zpět. Co naplat, lhát se nesmí.

Druhé vyprávění bylo o dívence, přistižené prodavačem v samoobsluze při krádeži. Dávala si čokolády do kapes a chtěla odejít bez placení. Měla to být zkouška pro vstup do party cizích dětí. S kým se to vlastně chtěla kamarádit?

Závěrečný příběh byl o důvěřivé paní, kterou podvedl člověk, co sliboval přinést drahé zboží, vzal si peníze a už se neukázal.

Děti pozorně poslouchaly a spontánně reagovaly na všechny doplňující otázky. Některé z nich si opět dopíší společně se svými rodiči doma. Možná se zmíní i o vlastnostech, které chceme nacházet u svých přátel, kamarádů a osob, se kterými se každý den potkáváme. 

Tentokrát řekl Ajax důležité ponaučení. "Pokud nás něco trápí, máme vždy někoho blízkého, komu se můžeme svěřit. Bývá to maminka, tatínek, babička, děda nebo i dobrý kamarád."

Anna Holeyšovská

vedoucí vychovatelka

 

13. ledna 2011