Svatomartinské odpoledne a večer s MC Pelíšek

Dnešní odpoledne 11.11.2010 bylo ve znamení svátku Sv. Martina, patrona žebráků a chudých. V době poledního klidu se děti seznámily s legendou a vyprávěly si se svými vychovatelkami o různých zajímavostech, vztahujících se k tomuto dnu. Pak se shromáždily ve vestibulu staré budovy školy a dělily se navzájem o nové informace. Nejmladší z nich vyprávěly legendu, podle které Martin obdaroval žebráka polovinou svého pláště. Starší děti hovořily o husičce s lokšemi, což jsou bramborové placky a speciálním pečivu s názvem "martínky".

Příjemné chvilky si pak připravily v odděleních, kde se dělily o písničku, papír na kreslení, hezký příběh, místo k sezení, ale i o martinský koláček.

Při veškeré zábavě si ale všichni žáčci pečlivě střežili své netradiční lampiony, které si zhotovovali od počátku týdne. Použili je ve večerním lampionovém průvodu, který prošel městem a končil na hrázi místních rybníků. Tam společně s rodiči a mnohými návštěvníky shlédli divadelní představení s Martinem, který přijel na bílém koni, poslechli si hezké písničky, hledali ukrytý poklad a prožili mnohé další, příjemné chvíle.

Děkujeme MC Pelíšek Buštěhrad za přizvání k programu a těšíme se na další vzájemnou spolupráci.

Anna Holeyšovská

vedoucí vychovatelka

 

11. listopadu 2010