Sportovní odpoledne

Hodinu před plánovaným setkáním seniorů z DPS Buštěhrad a dětmi ze školní družiny se spustil hustý déšť. Děti se smutně dívaly z oken, protože připravované sportovní utkání s babičkami a dědečky bylo ohroženo.

Jarní bouřka se však rychle přehnala a zasvítilo sluníčko. Následovalo převlékání do sportovního oblečení a vyběhnutí do školního parku. Hosté přijeli za několik minut, zábavné a netradiční disciplíny mohly začít.

Radostné zápolení zahájil hod lehkým míčkem do obruče. Následovala jedna soutěž za druhou. Prohazování obručí, porážení kuželek, vyhazování míčku na síťové trampolíně, kutálení obručí, srážení plechovek, házení kroužky na cíl a další.

Mezi sebou zápolila pětice družstev, složená ze zástupců všech oddělení školní družiny. Jejich kapitáni - jeden dědeček a čtyři babičky - měli významnou výhodu při bodovém hodnocení, a tak si všichni užili i dramatické situace.

Hodinové klání skončilo nerozhodně. Nikdo z toho neplakal, nebyl smutný, ale přesně naopak. Vzájmně jsme si předali drobné dárečky jako upomínku na dnešní odpoledna a rozcházeli se s úsměvem, natěšení na příští setkání. Všichni doufáme, že bude brzy, tentokrát v Domě s pečovatelskou službou v Buštěhradě.

Děkuji všem seniorům za vytvoření krásné a příjemné atmosféry, kterou si s nimi dnes mohly děti užít.

Anna Holeyšovská

 

24. května 2010