Exkurze 1. B a 2. A na letiště

V úterý 13. září se třída 1.B a 2.A vypravily na exkurzi na letiště. Už cesta z Buštěhradu byla pro nás dobrodružstvím.Přepravu hromadnou dopravou jsme zvládli na jedničku a děti byly velice způsobné. Ověřili jsme si na vlastní kůži, že umíme uvolnit místo v autobuse starším lidem nebo těhotným ženám.

Po příchodu do haly letiště Václava Havla se nám plně věnoval průvodce, který každého označil visačkou a my jsme se pustili do odbavování. Projít skenerem se nám s občasným zapípáním podařilo, baťůžky se nám taky odbavily a tak jsme mohli nastoupit do připraveného a pěkně klimatizovaného autobusu. Usadili jsme se a cesta po letišti mohla započít. K vidění bylo mnoho zajímavých strojů - helikoptéra, která zrovna přistávala, speciální hasičské a policejní vozy a samozřejmě letadla.Vidět z bezprostřední blízkosti start i odlet letadla, zaparkování letadla k přepravním tunelům, výkladka kufrů, tankování a napájení letadel elektřinou bylo skvělé.

Jeden pilot nám ze své kabiny i zamával. Potom pan průvodce rozdal obrázky letadel všem dětem a vyhlásil soutěž: “Kdo najde stejné letadlo jako na obrázku, dostane další kartičku s letadlem.” Hra se ujala a autobusem se až do konce jízdy ozývalo : “Mám ho! Vidím ho! Našel jsem to letadlo!” 

Závěrem bych chtěla poděkovat mamince Ondry Levého, která nám exkurzi domluvila a na letiště i doprovodila.
 
Martina Zelová
 

14. září 2016