Divadlo Šikulka v MŠ

 Dne 18.10.2017 přijelo do naší školky Divadlo Šikulka. Děti viděly tři krátké poučné pohádky.
 
První byla,, Žárlivý tučňáček". Jeden tučňák chtěl mít svého kamaráda tučňáka jen pro sebe, ale když zjistil, že lední medvěd jeho kamaráda tučňáka zachránil na moři, uvědomil si, že by bez jeho pomocí zůstal sám a tak přijal i tohoto medvěda za svého kamaráda. Společně pak bylo i více legrace. 
 
Druhá pohádka,, Nepořádný medvídek " měla ústřední píseň ,, Medvídku, vstávej". Tu se děti průběžně naučily zpívat. Medvídek byl nepořádný a ušmudlaný, a tak se mu veverka s myškou posmívaly a nechtěly s ním kamarádit. On na nic nedbal, až ho jednou přepadl loupež Írán a odvlekl ho do svého doupěte, kde musel uklízet. Bylo mu teď všeho líto. Bydlela tam také krysa a ta mu řekla, aby se na sebe podíval do zrcadla jak vypadá. Když se uviděl, rozhodl se, že už nechce být špindírou. Uvařil bylinný čaj loupežníkovi a když usnul, utekl domů. Umyl se, převlékl a pak se vrátili jeho kamarádi. Pochválili ho, jak se změnil a zase si spolu hráli. 
 
O přestávce si děti zacvičily s písní,, Hlava, ramena, kolena, palce... "
 
Poslední třetí pohádkase jmenovala ,, Neposlušný Matýsek". Chlapec Matýsek se u babičky v létě nudil. Babička musel vařit oběd a tak mu poradila, aby si hrál s žabkou.On jí ale házel míč schválně tak, aby ho nechytila a nedbal na její připomínky. Ona uměla zase jiné věci, které on neumí. Pak přiběhl pejsek, ale s ním si také nechtěl hrát a řekl mu, že přeleze plot a půjde se koupat. Pejsek ho varoval, že se utopí, ale Matýsek si vedl svou, že to babička ani nebude vědět, že je pryč a přelezl. Neuměl plavat, začal se topit. Žabka s pejskem mu přispěchali na pomoc. Matýsek jim oběma moc děkoval a žabce slíbil, že už si s ní bude hrát tak, jak to umí ona. Nakonec si všichni společně zazpívali. 
 
Všemi pohádkami prolínala hudba. Po skončení každého příběhu, provedli divadelníci s dětmi jeho rozbor a tím si děti uvědomily, co bylo špatně a co dobře: kamarádit se všemi, být čistotný a poslušný. 
       
Jana Neumannová 

 

 

19. října 2017