Žabičky a Medvídci - 1.plavání

V úterý 3. 10. 2017 se předškoláci z Medvídků a Žabiček vydali do Kladna na první plavání. Na dětech byla znát mírná nervozita, ale všichni se do bazénu moc těšili!

Vodu jsme si užili už cestou, jelikož zrovna pršelo, ale autobus nás vyzvedl hned u školky a vysadil malý kousek od bazénu, proto nám pár dešťových kapek nevadilo.
Konečně jsme dorazili na místo, uložili si boty do připravených boxů a hurá do plavek. Po srovnání oblečení na hromádky zbývalo už jen nandat holčičkám koupací čepice a projít sprchami do bazénu. Na první hodině bylo potřeba zjistit, jak jsou na tom děti ve vodě, jedna milá „teta“ je volala po dvou a postupně všechny děti u lektorek Klárky a Terezky předvedly, jak umí foukat do vody, potopit si hlavu, udělat hvězdičku na zádech i na břiše a „překopat“ bazén na žabce (na břiše) a s žížalou pod hlavou (na zádech). Některé děti se bály, jiné potřebují získat důvěru k tetám – lektorkám, které byly na děti moc milé a hodné, ale všechny Žabičky i všichni Medvídci byli opravdu šikovní! Na konci hodiny ještě všichni společně kopali ve vodě a za odměnu je tety povozily ze břehu na břeh. Už se nemůžeme dočkat, až se za 14 dní vydáme do bazénu znovu.

 

Za Žabky a Medvídky

Zuzana Kunová 

 

 

4. října 2017