Tématické odpoledne u Krtečků

 

Ve čtvrtek 23. března odpoledne Krtečkové vítali jaro přípravou na nácvik dramatického pořadu o jaru, kdy se seznamovali s básničkami a písničkami o jarních kytičkách.

Hned po odpolední svačině jsme společně připravili zahrádku se záhony pro květiny. Třídní herbář nám pomohl lépe se orientovat v podobách jednotlivých kytiček, i když jsme některé znali z vycházek.  To nám usnadnilo jejich vybarvení. Každému dítěti byla přidělena role kytičky, kterou si sám připravil jako vlastní rekvizitu. Sešly se sněženky, bledule, fialky, pampelišky a tulipány. Společně jsme pomohli jaru, měli jsme nasazené žluté vyrobené kloboučky jako sluníčka, aby se příroda rychleji probouzela.

Za doprovodu písně Přišlo jaro se sluníčkem vybarvili „trávníček“ a do záhonů zasadili květiny. Pošťák nám doporučením pohlednice jara a básničkou oznámil, že jaro už je tu!

Pro každou kytičku máme připravenou básničku, kterou se budeme postupně učit v následujících dnech a obohatíme i náš pěvecký repertoár písničkami o  jaru  a přírodě.

Jitka Šímová

 

 

 

27. března 2017