Projdeme se po ZOO s hudebníkem a textařem Jiřím Bílým

Je to již několik let, co do naší MŠ přijíždí pan Jiří Bílý, který je autorem svých písní pro děti. Letos jsme ho pozvali na 10.března. Začátkem jara si totiž všichni v MŠ ,,hrajeme na muzikanty". Jeho představení je interaktivní. Své písně s vtipným textem doprovází hrou na kytaru.
Pan Jiří Bílý děti nejprve seznámil : ,,O čem si budeme zpívat?.. o zvířátkách v ZOO". Začal ukazovat fotografie papoušků Alexandra čínského , p. Žako a popisoval, jak vypadají. A protože obě ruce měl již plné, požádal několik dětí, které k němu přišly a ochotně asistovaly při prezentaci dalších fotografií: Ara zelenokřídlý, Andulka Stázi...přitom seznamoval s textem písně a děti společně zpívaly. Průběžně vyzval děti k drobným pohybům rukama ( např. jak na horách sněží...).Následovaly hádanky - podle zvuku poznat hudební nástroj, což naše děti lehce zvládly. S chutí si zavolaly jména dětí při hře Na ozvěnu. Pak poznávaly, jak mluví zvířátka: slon, lev - král zvířat, had, vlci, papoušek, delfín. Na konec ještě našly králíčka, s kterým si zacvičily.
Celý pořad probíhal v příjemné atmosféře. Pan Bílý děti velmi chválil jak jsou šikovné a jak se mu s nimi dobře spolupracovalo. Připustil, že na tom mají zasluhu i paní učitelky. ,,Děkujeme". Na závěr nám prozradil, že již začal připravovat nový program na příští rok. Tak už se těšíme.

Jana Neumannová

 

13. března 2017