Výroba sněhuláků - Berušky

 

  Ve třídě Berušek jsou zavedeny každý poslední pátek v měsíci společné aktivity dětí s rodiči. A protože jsme třída s předškoláky, pustili jsme se do trochu náročnější činnosti - výroby sněhuláků z vaty. S dětmi jsme si předem připravili pomůcky: polystyrenové koule, kelímky, flís, nůžky, lepidlo, vatu..
  Rodiče byli pozváni do třídy na 27. ledna 2017 dopoledne. Bohužel se nemohli všichni zúčastnit, ale ti, kdo přišli, výborně spolupracovali a všem dětem vydatně pomáhali. Zprvu měly některé malé děti obavy jak obalí vatou kelímek z polystyrenovou koulí, ale pak, když už si začaly ,,svého sněhuláka" zdobit flísovými částm i(knoflíky, oči, nos), vybíraly ,,koště" (při vycházce si předem nasbíraly větvičky a ,,čepici" (víčka od kosmetiky..), při tom si s dobrou náladou zazpívaly tématickou píseň Sněhulák. Z výrobků měly děti velkou radost. Většina dětí si pak ještě chtěla vyřešit spojovačku - výsledkem byl obrázek sněhuláka.
  Když bylo vše hotovo, pustili se všichni do velkého úklidu: zametali a sbírali odstřižky, umývali štětce, utírali stoly..Děti si spokojeně vyslechly pochvalu za snahu a hlavně za dokončení povedených výrobků. A touto cestou ještě děkujeme přítomným rodičům.

Jana Neumannová

 

30. ledna 2017