Odpolední hry na téma DEN BEZ AUT ve třídě Zajíčků

  Po zadané otázce " Který geometrický tvar je nejvíce zastoupený u auta? " si děti postavily židličky do kruhu a povídali jsme si o tom čím je auto pro nás a pro přírodu nebezpečné. Nejvíce odpovědí se týkalo nehod a zranění. S další odpovědí nám pomohla básnička:

  "Na kole já šlapu rád, kolo je můj kamarád. Šlapáním vzduch nešpiním, svoje svaly posílím."

  Jak by se to dalo napravit ? Děti vymyslely - na setrvačník, na dálkové ovládání, na elektriku, nebo také chodit pěšky................ ....A protože chůze je pro nás všechny nejpřirozenější pohyb, zahráli jsme si hru " Od města k vesnici ". I chodci musí dodržovat pravidla silničního provozu, proto jsme si poslechli příběh " Co mi řekl semafor ". Se smajlíky jsme si zahráli hru "Co smíš, co nesmíš ".  A zase nás čekal pohyb, tentokrát na koloběžce s říkadlem:

" Koloběžka to je věc, vyjedu až na kopec, pojedu i do zatáček, vpravo, vlevo, podle značek, potom zase z kopce dolů a už vidím naší školu."

Abychom si odpočinuli, sedli jsme si do kruhu na židličky a odpovídali na hádanky z dopravního provozu. Odměnili jsme se vymalovánkou "Přechod pro chodce ".

 

Daniela Otradovcová

 

 

 

15. listopadu 2016