Účastníme se mezinárodního festivalu - DEN POEZIE

Paní starostka města Buštěhradu, Ing. Arch. Daniela Javorčeková, zahájila ve společenských prostorách buštěhradského zámku slavnostní večer. V jeho rámci proběhl hodinový programu s hudbou, verši, písničkami a především výbornou náladou. Na jevišti se uskutečnil v pořadí již šestý křest knihy básní, kterou si děti samy napsaly. Knihu dětem pokřtil ředitel ZUŠ Buštěhrad, pan Bohumír Bednář.

Malým a nadějným tvůrcům přišli zahrát jejich vrstevníci i starší žáci z hudebních oborů ZUŠ Buštěhrad v doprovodu svých pedagogů.

Recitaci autorských básní proložil svým zpěvem soubor Duha. Na kytaru děti doprovázel učitel ZUŠ Buštěhrad, pan Petr Štěpán.

Festival české a mezinárodní poezie se koná v těchto dnech po celé republice. Naše děti jsou jediné, které se s touto aktivitou zapojují do umělecké činnosti, která tříbí vkus, přináší emoce, krásu mateřského jazyka, rozšiřuje obzory.

V průběhu šesti let se autorské tvorby zúčastnilo 198 dětí a jejich snažení podpořilo 49 rodičů, 28 seniorů a dalších osob.

Děkujeme paní starostce za propůjčení sálu k prezentaci práce a pracovních výsledků našich žáků.

Děkujeme za úžasnou atmosféru, kterou nám vytvořili všichni pedagogové ZUŠ Buštěhrad a taktéž rodiče, co své děti doprovodili.

Autorské fotografie: Monika Žitníková - děkujeme!

Anna Holeyšovská

 

17. listopadu 2016