Mezinárodní den seniorů - 5. 10. 2016

Část středečního odpoledne prožilo 19 dětí ze souboru Duha netradičně. Hned po obědě odjely autobusem do Kladna. V hotelu Kladno na Sítné se konala oslava Mezinárodního dne seniorů, spojená s vyhlášením výsledků fotosoutěže s názvem Růže: symbol přátelství očima seniorů. Spolupořadatelem soutěže byl Památník Lidice a děti z našeho zařízení se jí účastnily v samostatné podkategorii. (viz. web ŠD)

Mezi významnými hosty byli: zástupce Japonského velvyslanectví v Praze Toku Fukurama, ředitelka Střediska komplexní péče Fontána Kladno, Libuše Homolková a za Památník Lidice, který byl spolupořadatelem celé fotosoutěže, ředitel Milouš Červencl. Dále zástupci jednotlivých organizací Svazu důchodců Středočeského kraje a další osobnosti veřejného života.

Po oficiálním zahájení, které přednesla předsedkyně Krajské rady Středočeského kraje Svazu důchodců ČR, o.s, paní Hana Němcová, dostaly slovo děti. Přednesly lidové písničky, proložily je krátkou veršovánkou a dvěma optimistickými vstupy ze školního prostředí. Kromě svého účinkování měly možnost sledovat přípravu programu i veškeré dění kolem. S ohledem na to, že většina zpěváčků byla z prvních ročníků a podobné akce se účastnila prvně v životě, dojmy, které si děti odvážely do Buštěhradu, byly pozitivní a obrovské.

V praxi se tak u nich podařilo posílit smyslové vnímání v oblasti umění a kultury (estetika chování a mezilidských vztahů, chápání umění, jako prostředku komunikace a osvojování si světa). Došlo taktéž k upevňování kompetencí, vztahujících se k osobnostní a sociální výchově.

 

Děkujeme paní Haně Němcové, předsedkyni Krajské rady Středočeského kraje Svazu důchodců ČR, o.s., za přizvání k této slavnostní akci.

Děkuji všem rodičům, kteří přijeli své děti podpořit a sledovali celé vystoupení.

 

Anna Holeyšovská

vedoucí vychovatelka

 

5. října 2016